Home / Nieuws / DAG VAN DE LEERPLICHT 2018: SAMENWERKING EN MAATWERK

DAG VAN DE LEERPLICHT 2018: SAMENWERKING EN MAATWERK

DAG VAN DE LEERPLICHT 2018: SAMENWERKING EN MAATWERK

De derde donderdag in maart is ook in 2018 weer Dag van de Leerplicht, met dit jaar als thema Samenwerking en maatwerk beschermen het recht op onderwijs. Op 15 maart laten we zien hoe de leerplichtambtenaar er samen met anderen voor zorgt dat zoveel mogelijk jongeren hun plek en hun weg vinden in het onderwijs. 

Het recht op onderwijs en ontwikkeling verzilveren is niet voor elk kind of jongere vanzelfsprekend. Dat vraagt om samenwerking met de school, de ouders, de gemeente en andere (zorg)instellingen. De leerplichtambtenaar is partner in maatwerk bij het beschermen van het recht op onderwijs, waarbij de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS) als leidraad voor alle partners dient.

In de komende periode zullen we verschillende verhalen uit de praktijk delen, die laten zien hoe deze samenwerking en maatwerk het verschil voor dat ene kind of die ene jongere maakte. Benieuwd hoe jij een bedrage kan leveren aan de Dag van de Leerplicht? Klik hier voor verschillende ideeën en acties of hou deze website in de gaten voor meer nieuws en activiteiten.

 

 

Top